Testamenten

Er kunnen verschillende redenen zijn om een testament te maken.

Als partners niet getrouwd of geregistreerd partner zijn, erven zij niet automatisch van elkaar als zij geen testament hebben gemaakt.

Ook voor gehuwden/geregistreerd partners met kinderen kan het verstandig zijn een testament te maken. U kunt namelijk de wettelijke regeling die voor gehuwde ouders met kinderen geldt op een aantal punten aanpassen aan de persoonlijke situatie, zodat u het voor de langstlevende en de kinderen fiscaal zo gunstig mogelijk regelt.

U kunt in de testamenten tevens een regeling treffen wie voor de minderjarige kinderen moet zorgen als u er niet meer bent en wie de financiƫn van de kinderen beheert en tot welke leeftijd van de kinderen dat gebeurt.

Als u eerder getrouwd bent geweest, is het zeker van belang om u door een notaris te laten voorlichten of de wettelijke regels voor uw persoonlijke situatie geschikt zijn. Wellicht dat u wilt voorkomen dat uw ex-partner op enige manier "greep" kan krijgen op uw vermogen in het geval u komt te overlijden en uw kind(eren) uw erfgenaam is/zijn. U kunt daarvoor maatregelen treffen in uw testament.

Het is altijd mogelijk om een (vrijblijvend/kosteloos) informatief gesprek van een uur bij ons kantoor aan te vragen voor advies.


Heeft u vragen?

Wij helpen u graag. Neem contact met ons op.