Ons kantoor

Notariskantoor Wagener in Gouda is een notariskantoor met een persoonlijke aanpak. Voor veel mensen is een notaris een persoon die zaken officieel maakt en vastlegt voor de toekomst. Vaak horen wij dat mensen niet goed begrijpen wat hen wordt verteld. Daarom nemen wij te allen tijde de ruimte en tijd voor u om op een persoonlijke manier uit te leggen wat we op welke manier regelen.

Al bijna 100 jaar úw notaris

Notariskantoor Wagener is al sinds de jaren 20 gevestigd in Gouda. Vanaf de eerste dag helpen wij cliënten met alle in het notariaat voorkomende terreinen. Hieronder vindt u een selectie van de door ons aangeboden diensten.

Carine Rhodius-Wagener

Carine Rhodius-Wagener

notaris

“Heden verscheen voor mij”; maar wie ben ik?  

Ik ben Carine Rhodius-Wagener. Na het afronden van mijn studie Nederlands en notarieel recht aan de Universiteit Leiden, ben ik in 2005 als kandidaat-notaris bij NautaDutilh in Amsterdam begonnen. Ik heb daar vijf jaar lang ervaring opgedaan in het nationaal en internationaal notarieel ondernemingsrecht. 

In 2010 ben ik overgestapt naar Notariskantoor De Waard & Wagener te Gouda. Een unieke kans om samen te werken met mijn vader. Hier heb ik als kandidaat-notaris kennis opgedaan in de algemene praktijk. In 2015 volgde ik de specialisatieopleiding Estate Planning en sta sindsdien ook opgenomen in het Register voor Estate Planners. 

Op 5 januari 2017 ben ik beëdigd tot notaris te Gouda en heb ik het notariskantoor van mijn vader overgenomen. De naam van het kantoor is daarbij gewijzigd naar Notariskantoor Wagener. 

Maar ik ben meer dan dat! Ik ben een bevlogen jonge vrouw met hart voor de zaak én passie voor haar vak. Zo sta ik bij zeer persoonlijke en belangrijke momenten in het dagelijkse leven van mijn cliënten klaar voor juridisch advies en notariële diensten op een hoog kwalitatief niveau in zowel de Nederlandse als Engelse taal.   

En wie verschijnen er voor mij? Mensen met uiteenlopende juridische vragen en opdrachten. Van de levering van een huis, advies voor testamenten tot aan het opzetten van de juridische structuur van een bedrijf. Mensen die op zoek zijn naar een authentieke, vriendelijke en toegewijde notaris.

Linda Camfferman

Linda Camfferman

toegevoegd-notaris

Bij een Gouds kantoor hoort ook een geboren en getogen Goudse. Ik ben Linda Camfferman, toegevoegd-notaris. Na het afronden van mijn hbo opleiding Management, Economie en Recht ben ik notarieel recht gaan studeren in Utrecht. Vanaf 2014 ben ik werkzaam bij notariskantoor Wagener, waar ik mij voornamelijk bezig houdt met de vakgebieden onroerend goed recht en familierecht.

Vooral transactiepraktijk is in Gouda en omgeving erg interessant en het is elke dag weer een uitdaging om als, veelal onafhankelijk, adviseur op zoek te gaan naar de beste oplossingen waar alle partijen zich in kunnen vinden. Een persoonlijke en laagdrempelige benadering is belangrijk zodat wij voor iedereen toegankelijk zijn.

Img 0708 2

Bianca Fransen

kandidaat-notaris

Ik ben Bianca Fransen. Na het afronden van mijn studie notarieel recht aan de Universiteit Leiden ben ik begin 2014 gestart bij Schaap Advocaten Notarissen in Rotterdam. Daar heb ik als kandidaat-notaris ervaring opgedaan in het personen- en familierecht en hield ik mij vooral bezig met estate planning voor vermogende cliënten.

In 2021 ben ik gestart bij Notariskantoor Wagener, waar mijn dagelijkse werk bestaat uit het afwikkelen van nalatenschappen en het adviseren over (levens)testamenten, samenlevingsovereenkomsten/huwelijksvoorwaarden en het doen van schenkingen. Wat mijn werk het leukst maakt is het persoonlijke contact met cliënten. Ik hoor dan ook graag de wensen van cliënten aan en vind het leuk om betrokken te mogen zijn bij belangrijke momenten in hun leven. Daarbij vind ik het dé uitdaging om vervolgens in begrijpelijke taal advies te geven en een bijpassende notariële akte te maken, zeker als daarmee ook nog een mooi fiscaal voordeel kan worden behaald.

Image0

Suzanne Melenhorst

kandidaat-notaris

Sinds juli 2021 ben ik, Suzanne Melenhorst, kandidaat-notaris bij Notariskantoor Wagener.
Na het afronden van de master Notarieel Recht in Utrecht ben ik bij een Haags notariskantoor gaan werken op de algemene praktijk.
Ik ben mij daar gaan specialiseren in familierecht omdat het persoonlijke karakter van het familierecht mij erg aanspreekt.
Na een aantal jaren forenzen tussen Gouda en Den Haag, en met een kindje op komst, leek het mij tijd om dichter bij huis te gaan werken.
De overstap naar Notariskantoor Wagener was een goede zet!
Binnen het betrokken, gezellige en hardwerkende team, houd ik mij nog steeds voornamelijk bezig met het familierecht.

Image1

Anne van der Kaa

Mijn naam is Anne van der Kaa, 34 jaar oud en werk sinds februari 2016 met veel plezier bij notariskantoor Wagener als Receptioniste/Telefoniste en Officemanager.

Het werken bij de receptie is erg veelzijdig. Elke dag is anders met verschillende werkzaamheden zoals: het ontvangen van klanten, het inschrijven van akten, opnemen van de telefoon, mail behandelen en agenda beheer. Daarnaast als officemanager zorg ik ervoor dat alle kantoorartikelen op voorraad zijn, behandel ik de verlof aanvragen en verricht ik verschillende administratieve werkzaamheden.

Jemaine Bremer

Jemaine Bremer

Mijn naam is Jemaine Bremer en werk sinds september 2021 als receptioniste/telefoniste bij notariskantoor Wagener. Ik werk hier op maandag, dinsdag en vrijdag. Bij de receptie zijn er een hoop verschillende werkzaamheden;

aktes inschrijven, telefoon aannemen, agenda inplannen, mailbox beheren, kopje koffie brengen bij de klant, post verwerken en nog veel meer.

IMG20221029122609

Edith van der Lans

Ik ben Edith van der Lans, getrouwd en moeder van een zoon en een dochter. Na het behalen van mijn diploma register notarisklerk eind 2021 en het opdoen van de nodige ervaring bij een ander notariskantoor in de regio, ben ik sinds de zomer van 2022 met veel plezier bij dit kantoor aan het werk als notarisklerk op de afdeling onroerend goed. Hier verricht ik alle gebruikelijke werkzaamheden voor de overdrachten van reguliere woningbouw, alsook werkzaamheden in complexere dossiers zoals bijvoorbeeld het splitsen in appartementsrechten.

20221109 130631

Yvonne Schouten

Mijn naam is Yvonne Schouten. Sinds oktober 2019 ben ik werkzaam als notarieel medewerker bij Notariskantoor Wagener. Daarvoor ben ik een aantal jaren werkzaam geweest bij verschillende advocatenkantoren. In juni 2021 heb ik mijn diploma HBO-Rechten behaald met als scriptieonderwerp de legitieme portie. Mijn werkdagen bij notariskantoor Wagener zijn maandag tot en met donderdag op de afdeling familierecht. Mijn werkzaamheden zijn het aanleggen en beheren van dossiers, akten opstellen omtrent familierecht (zoals testamenten, levenstestamenten, samenlevingscontracten en verklaringen van erfrecht) en akten voorbereiden voor passeren inzake familie.

Marloes toet

Marloes Toet

Mijn naam is Marloes Toet, sinds juli 2021 werkzaam op de afdeling onroerend goed bij notariskantoor Wagener. Na jaren in de horeca te hebben gewerkt sinds 2017 werkzaam in het notariaat waar ik voornamelijk ervaring op heb gedaan bij de receptie en op de afdeling onroerend goed. Mijn werkzaamheden bestaan uit dossier behandeling van het begin tot het einde waarbij ik veel contact heb met cliënten, banken, makelaars en tussenpersonen.

Foto chiara

Chiara Pelamonia

Ik ben Chiara Pelamonia. Ik ben sinds 2015 getrouwd en inmiddels moeder van twee mooie dochters. Ik ben afgestudeerd in psychologie en werk sinds januari 2016 bij Notariskantoor Wagener, waar ik werkzaam ben in het ondernemingsrecht. Binnen ons kantoor werk ik tevens als Wwft-functionaris en ben ik behulpzaam in communicatie in de Engelse taal. Mijn achtergrond in de psychologie komt van pas wanneer ik assisteer in het kantoorbeleid.

Mijn broertje, destijds werkzaam op ons kantoor, heeft mij op Notariskantoor Wagener geïntroduceerd tijdens mijn tweede master (Applied Cognitive Psychology in Leiden na Klinische en Gezondheidspsychologie in Utrecht). Ik had het voorrecht nog te mogen werken voor de heer Wagener en heb mij onder Carine mogen ontwikkelen binnen het notariaat. Voorheen was ik voornamelijk werkzaam in het familierecht en het onroerend goed, maar steeds meer kwam de nadruk te liggen op het ondernemingsrecht. In 2021 heb ik mij binnen dit gebied gespecialiseerd.

Waar ondernemingsrecht eerst een abstract begrip voor mij was, help ik cliënten nu met veel toewijding een besloten vennootschap of stichting op te richten, statuten te wijzigen, aandelen over te dragen, in te trekken of uit te geven en met het opzetten of wijzigen van een juridische structuur.

Schenkingen

U kunt verschillende redenen hebben om vermogen te willen schenken. Belastingbesparing kan een reden zijn om te willen schenken, maar ook de wens om met "warme hand" een bedrag te geven in plaats van na het overlijden.

Hypotheek

Indien u een geldlening aangaat om de aankoop van de woning te kunnen bekostigen, zal de geldverstrekker - zeker in het geval dat een bank, een pensioenfonds of een verzekeraar is – zekerheid willen krijgen.

Uitgifte en de overdracht van aandelen.

​In het geval u extra aandelen wilt uitgeven in uw B.V. of de aandelen in uw B.V. wilt leveren aan (een) nieuwe aandeelhouder(s), zal een notariële akte moeten worden opgesteld.