Huwelijk

Het huwelijk wordt voltrokken door de ambtenaar van de burgerlijke stand. Indien u trouwt zonder eerst huwelijkse voorwaarden te laten opstellen, trouwt u automatisch in gemeenschap van goederen. Er kunnen verschillende redenen zijn om niet in een gemeenschap van goederen te willen trouwen. Bijvoorbeeld als één van de echtgenoten ondernemer is en dus zakelijke risico’s loopt. Of als ieder van de echtgenoten zijn/haar eigen vermogen op eigen naam wil houden (al dan niet vanwege familievermogen). Ook als er kinderen uit een eerdere relatie zijn kan dat een reden zijn huwelijkse voorwaarden op te maken. Voor het opmaken van huwelijkse voorwaarden is een notariële akte nodig. Deze akte moet getekend worden vóór de huwelijkssluiting.

Het is ook mogelijk om huwelijkse voorwaarden op te maken nadat men getrouwd is. Dit is echter bewerkelijker (en duurder).

Met betrekking tot de huwelijkse voorwaarden zijn meerdere opties mogelijk. U kunt altijd bij ons kantoor terecht voor een (vrijblijvend/kosteloos) informatief gesprek van een uur.


Heeft u vragen?

Wij helpen u graag. Neem contact met ons op.